КАПЛІН ІДЕ В ПРЕЗИДЕНТИ, ЩОБ ЗНИЗИТИ ЦІНИ НА ГАЗ В 4 РАЗИ І ПІДНЯТИ ЗАРПЛАТИ І ПЕНСІЇ

Соціал-демократична партія висунула Сергія Капліна кандидатом в Президенти України. Таке рішення СДП прийняла після з’їзду Партії європейських соціалістів, що відбувся в столиці Португалії Лісабоні.

“Я дякую Соціал-демократичній партії, яка висунула мене в Президенти, я дякую усьому українському народу, який був зі мною поруч у нашій боротьбі за простих людей. Як майбутній гарант Конституції , я зроблю абсолютно все., щоби стаття №1 Основного Закону, де записано, що Україна є соціальною державою виконувалась бездоганно і в повному обсязі.

Зарплати, пенсії, нові робочі місця, соціальний захист найнезахищеніших українців, справедливі тарифи — це пріоритет №1 для мене і моєї президентської команди. Нам є на кого рівнятись — Франція, Німеччина, Великобританія, Фінляндія, Швеція — це соціал-демократичні, ліві країни, де високі зарплати, де гідні пенсії, де кожного року створюються нові робочі місця, де прості люди захищені державою”, -заявив Каплін.

Під час з’їзду ПЕС делегація СДП зустрілась із лідерами держав і лівих партій Європи та європарламентарями. Українські соціал-демократи презентували колегам президентську програму свого кандидата Сергія Капліна з підвищення зарплат, пенсій і створення нових робочих місць та його план зниження ціни на газ в 4 рази.

«З тарифу на газ треба прибрати аномальні податки на повітря! Перше — в ціні українського газу для населення не повинно бути ПДВ. Друге – треба прибрати ренту. Коли нам розказують, що цю ренту сплачують олігархи – це брехня. Насправді вона перекладається через собівартість на простих українців.

Третя проблема – прокладка “Нафтогаз”, яка заробляє на цих націнках мільярди. Керівники за це виписують собі мільйонні зарплати, купують броньовані автомобілі та виписують багатомільйонні премії. Крім того, треба взяти під контроль “Укргазвидобування” та збільшити розвідку газу і створити вертикально інтегровану виробничу структуру, яка видобуватиме газ в Україні”, – заявив Каплін.

Доля комунальних тарифів у заробітній платі громадян європейських соціал-демократичниї країн – складає 9-10%, в Україні в середньому – 43%. Каплін переконаний, щоб прибравши корупційні складові ціни на газ — йому вдасться суттєво зменшити тариф, є у нього і план підвищення зарплат і пенсій. “Частка зарплатні в собівартості продукції має суттєво зрости. В Україні фонд оплати праці — лише 6-8%, в Європі — 40-50% від собівартості.

До того ж пора покласти край прірві між зарплатами керівництва і простих роботяг, обмежити заробітки топ-чиновників і збільшити їх для простих службовців. Держава — найбільший роботодавець і має бути прикладом соцстандартів.

Час почати реальну боротьбу з тінню і криміналізувати зарплату в конвертах З високих зарплат має платитись ЄСВ в Пенсійний фонд за прогресивно шкалою: більша зарплатня – більше відрахування. Адмініструвати соцвнесок має сам Пенсійний фонд — надходження можна збільшити на 7-8 мільярдів тільки за рахунок цього.

А пенсійній системі слід зробити ретельний великий аудит. Для майбутніх поколінь пенсіонерів треба запроваджувати другий рівень пенсійної системи. Ці прості заходи можуть реально підвищити зарплати і пенсії”, – додав кандидат в Президенти України від СДП.