“Ми можемо зробити Сумщину українським Кувейтом”: Сергій Каплін презентував програму кандидата в Президенти України

“Україну треба повернути простим людям, людям праці. Для простої людини головне мир, справедливі тарифи, зарплата, пенсія, робочі місця. Як гарант Конституції, я забезпечу мінімальну зарплату 10000 грн., пенсію 5000 грн., тарифи зменшимо в 4 рази та створимо 5 000 000 робочих місць», – заявив лідер Соціал-демократичної партії Сергій Каплін під час зустрічі з виборцями у Сумській області, у середу, 16 січня під час виборчого туру. Він зустрівся із профспілковими активістами ПАТ «Сумихімпром» та інших підприємств, представниками громадськості, ветеранських організацій.

За словами політика, адекватне управління державою неможливе без чесних політиків. Без відродження потужної економіки з нашою країною ніхто не буде рахуватися і ми не зможемо повернути ні Крим, ні Донбас. «Наша держава потопає у вирі популізму і окозамилюванні з боку керівництва держави. Розповідають, що борються за краще життя для простих людей, а натомість підвищують тарифи і вигрібають останні гроші із кишень українців», – зазначив Сергій Каплін.

Повідомляє shans.com.ua

«Наша соціал-демократична команда запланувала тур по всім містам України, ми маємо чіткий план, що робити. Ми зробимо все, щоб долю держави вирішував простий українець, а не представники олігархів. Ми зробимо все, щоб життя простих людей було на такому ж рівні, що в успішних Швеції, Норвегії та Фінляндії – там, де соціал-демократи при владі і, відповідно, рівень життя – один із найвищих в світі. Але для цього нам потрібна підтримка кожного громадянина і кожен голос. Тільки маючи свою фракцію у парламенті, ми отримаємо реальний шанс змусити владу почути простих людей», – підкреслив політик.

Сергій Каплін зауважив, що відтік кваліфікованих працівників і молоді знекровлює економіку держави – за різними підрахунками, за кордоном зараз працюють до 10 млн. українців. За його словами, держава повинна краще піклуватися про економічно активне населення: створювати робочі місця, забезпечувати кваліфіковані кадри і людей трудових спеціальностей гідною зарплатою.

«Це питання дуже актуальне для багатьох регіонів, а особливо для тих, де знаходяться потужні промислові підприємства. На таких підприємствах завжди сильними були профспілкові організації. Сьогодні саме вони можуть стати тією рушійною силою, яка змусить владу запроваджувати реальні зміни, а не просто декларувати гасла про «зростання економіки», – зазначив кандидат в президенти від соціал-демократів.

Сергій Каплін також наголосив, що Сумщина є нафтовою столицею України, і, водночас лідером серед областей, у яких громадяни звернулися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг.

«Ми можемо зробити Сумщину українським Кувейтом. І це не міф! Це реально, якщо прибрати прокладку у вигляді компанії «Нафтогаз», прибрати ренту і повернути надра народу. Видобутий газ в Україні має використовуватись на потреби громадян і українських підприємств, а не для збагачення олігархів», – вважає Сергій Каплін.

Політик також зауважив, що однією з причин високих тарифів є газова угода, яку 10 років тому підписала Ю. Тимошенко. «Наслідком підписання пакту Тимошенко-Путіна стало зростання ціни на газ для підприємств і для населення втричі. Ми профінансували таким чином російську армію, і велику кількість підприємств поставили на межу зупинки чи банкрутства.

Ми разом з вами маємо зробити висновки і вивчити політичні уроки. І прийшовши на вибори, маємо відповідально робити свій вибір», – резюмував лідер соціал-демократів.

Народний депутат Олександр Сугоняко написав наступне:

16 січня у Суми завітав мій друг і соратник Сергій Каплін – вперше в статусі кандидата в президенти. Соціал –демократична партія висловила йому довіру і дала мандат на участь в президентських перегонах. Так, соціал-демократи йдуть на ці вибори, щоб нести українському народу правду про те, що соціальна справедливість в Україні можлива, що її можна досягти не у мріях а насправді. Ми впевнені, що можна зменшити величезні зарплати керівників тієї ж «Укрпошти» чи «Укрзалізниці», водночас піднявши заробіток рядових поштарів і залізничників до рівня достойної європейської зарплати.

Також можна законодавчо закріпити частку зарплати у собівартості продукції – соціал-демократи впевнені, що це відразу призведе до зростання рівня зарплат в країні. Все це і багато іншого можна зробити, маючи владу, маючи мандат довіри, який може надати нам український народ на виборах.

Зранку разом із Сергіем Капліним ми зустрілися із профспілковим активом ПАТ «Сумихімпром». Від профспілчан прозвучало немало гострих запитань, адже приватизація підприємства вже котрий рік знаходиться у підвішеному стані, Росія блокує поставки сировини на підприємство із Казахстану, в той же час український ринок заповнений російськими міндобривами, які потрапляють в Україну обхідними шляхами. Нинішній уряд або нездатний вирішити ці проблеми, або свідомо їх ігнорує. Тому необхідно перезавантаження влади, необхідно, щоб до влади прийшли нові лівоцентристські сили.

Пізніше зустрілися із активістами СДП, громадськістю, профспілковим активом області, представниками ветеранських організацій. Сергій Каплін представив програму соціал-демократів, із якою ми йдемо на президентські, а потім на парламентські вибори. Це прийняття нової Конституції та ліквідація посади прем’єр-міністра із делегуванням президенту повноти виконавчої влади і відповідальності за соціальну політику.

Також це націоналізація окремих галузей промисловості, у тому числі обленерго та облгазів, зниження тарифів на газ, відновлення жорсткого державного контролю за цінами та тарифами та багато інших. Під час зустрічі теж було багато запитань, відбулася жвава дискусія – і це добре, бо соціал-демократи завжди поряд із простими людьми, завжди чують їх побажання.

Впевнений, що зараз настав час обирати не популізм, не клоунів-шоуменів, а шлях розвитку країни. Сподіваюся, що українці зрозуміють, що таких шляхів є тільки два: ліберальний і соціал—демократичний і зроблять відповідний, свій вибір.