Соціал-демократи і ліве крило поставили владі ультиматум на «Марші порожніх каструль»! (фото+відео)

Під Верховну Раду 18 лютого прийшов Марш порожніх каструль. Кілька тисяч людей з усієї країни поставити ультиматум про негайний розпуск Парламенту.Вивели людей: Соціал-демократична партія, Соціалістична партія України, Партія пенсіонерів України, Робітнича партія і Партія зелених України.

Під дзвін каструль, кришок і ложок ліві закликали до перевиборів Верховної Ради і оголосили про створення нової народної опозиції і запросили бажаючих заявити своє право на сите життя в Україні долучатися до боротьби за підвищення соцстандартів.

Повідомляє УкрПрес Інфо

Марш стартував з Європейської площі і пройшов вулицею Грушевського до Верховної Ради. На мітингу під Парламентом учасники Маршу прийняли маніфест і оголосили план перемоги простих людей над олігархами і подолання бідності.

«Економічні вимоги лівих незмінні – мінімальна пенсія 5 000 гривень, мінімальна зарплата – 10 000. Як це зробити – не красти, зупинити божевільне зростання цін і припинити необґрунтовано підвищувати тарифи. Потрібно негайно встановити на це мораторій.

Ми за підвищення податків для багатих і стягнення справедливого ЄСВ з мільйонних зарплат, яке дасть змогу наповнити Пенсійний фонд. Цей Парламент не здатен це зробити. Тому потрібні негайні дострокові перевибори. Ми проти політиків та їхніх інтриг, за Україну без олігархів та їхніх політичних маріонеток»- додав голова політвиконкому Соціал-демократичної партії Сергій Варламов.

«Сьогодні ми народили нову опозицію, народну опозицію яка бореться за конкретні речі для простих людей: за роботу і зарплату, пенсію і соціалку. За деолігархізацію на рівні Конституції та перевибори Ради.

Вулиці не повинні стати порожніми, трибуна пустою без вимог простих людей, опозиція у Раді має припинити плазувати перед владою! Навпаки, політики повинні замикати колону народних протестів, повинні разом із людьми домагатися підвищення зарплати-мінімалки до 10000, а пенсії-мінімалки до 5000 грн, а не влаштовувати перфоманси за гроші спонсорів, які сидять в країні-агресорі.

Заявляємо, що ми беремо ініціативу об’єднати людей і добитися цілей реальної опозиції. Простим людям прийдеться обирати: профспілки чи фанклуб біглих олігархів, союз простих вчителів та лікарів чи солянку з «грузинів та юль», рух простих людей чи вчорашню владу, яка переодягається в опозицію всі 27 років», – заявив глава Соціалістичної партії України Сергій Каплін.

Нагадаємо, СПУ, СДП, Партія пенсіонерів і Робітнича партія, разом із профспілками вже виходили на протести з вимогою підвищення соцстандартів. У грудні вони пікетували Кабмін і Парламент, щоб змусити депутатів і членів уряду передбачити в Держбюджеті-2018 пенсію-мінімалку на рівні 5 000 грн, а зарплату-мінімалку – 10 000.

Маніфест нової народної опозиції – повний виступ Сергія Каплина

Починаючи масові акції протесту проти антисоціальної і антилюдської політики влади, ми роз’яснюємо свої цілі та завдання й вимагаємо негайного розпуску Верховної Ради України та призначення негайних виборів до Парламенту куди повинна прийти представники народу.

Наш Маніфест – це звернення до людей праці та простих українців із закликом об’єднатися в боротьбі за свої соціальні та громадянські права, а, також, за головне право – відчувати себе Повноправним Громадянином своєї Батьківщини, чия воля, поєднана з волею мільйонів, визначає політику нашої Держави – економічну, соціальну, зовнішню, внутрішню тощо.

Наш Маніфест – це Ультиматум владі, яка ігнорувала, ігнорує та бажає надалі ігнорувати волю мільйонів людей праці та простих українців.

Ми не бачимо у Верховній Раді представників українського народу. Тут засідають Партія Власників Промислових Підприємств, Партія Аграрних Баронів, Партія Банкірів та Фінансистів, Партія Експортерів та Імпортерів і партія Міжнародного Валютного Фонду … Вони проходять до Парламенту голосами простих українців, розділившись на кілька колон, під різними партійними прапорами, щоб, просочившись до ВР, возз’єднається як частинки отруйної ртуті.

Заради того, щоб відвернути увагу ошуканих українців від своєї спільної мети – накопичення капіталу завдяки перебуванню при владі, вони готові активно імітувати непримиренну політичну боротьбу, розділившись на олігархічну Коаліцію та олігархічну Опозицію.

Як результат відсутності у владі представників українського народу, ми маємо нинішню безпрецедентну ситуацію, коли влада проводить антисоціальні, антинародні ліберальні реформи і, водночас, нарощує масштаби корупції та злодійства.

Нам кажуть, що результатів реформ потрібно почекати ще 5-10 років. Але, у наших ветеранів та пенсіонерів уже немає часу чекати. А молоді набридли обіцянки швидкого «світлого майбутнього» і активне працездатне населення масово покидає країну. Депопуляція України набуває катастрофічних масштабів і близька до точки неповернення та руїни.

Народна опозиція категорично не сприймає принцип «реформи заради кредитів», коли критерієм успішності соціально-економічної політики влади є видача чергового траншу міжнародними кредиторами.

Результат такої політики – не тільки тотальне зубожіння українців, а й безстрокова боргова кабала для України. Уже сьогодні влада та керівництво Національного банку визнають неминучість нових кредитних програм по закінченню нинішньої «співпраці» з МВФ, тобто продовження рабства перед МВФ.

Виходить, що країні потрібні нові кредити, щоб віддавати старі? Тоді, заради чого були принесені такі колосальні соціальні жертви всім українським народом, якщо влада, як і раніше, не в змозі звести кінці з кінцями?!

Ми, представники Народної опозиції, вимагаємо, щоб єдиною метою і єдиним критерієм успішності проведених реформ була якість життя громадян України – в європейському розумінні цього слова.

Ми вимагаємо від влади підписувати не кабальні договори з МВФ та іншими кредиторами, а Суспільний договір з Українським Народом, в якому будуть чітко прописані зобов’язання влади і правлячої парламентської коаліції. І настільки ж чітко в цьому Суспільному Договорі має бути прописана відставка Кабміну та дострокові парламентські вибори в разі невиконання Урядом узятих на себе зобов’язань.

Такими зобов’язаннями мають стати не абстрактні макроекономічні орієнтири, слідування яким вимагають від нас зовнішні кредитори, а цілком конкретні показники мінімальної та середньої заробітної плати та пенсії, інфляції та безробіття, курсу національної валюти та державного боргу, а, також, тривалості життя. Саме під виконання цих зобов’язань має об’єднуватися майбутня новообрана парламентська коаліція, а не під розподіл квот на портфелі в Уряді та місць на фінансових потоках і не під виконання умов зовнішніх кредиторів.

Виконання записаних у Суспільний договір зобов’язань має визначати діяльність парламентської коаліції й роботу влади взагалі. Конструктивна критика діяльності Парламенту й Уряду щодо виконання взятих на себе зобов’язань має визначати порядок денний опозиції – парламентської і непарламентської.

Ми, Народна Опозиція, заснована на об’єднанні лівого руху, наполягаємо на наступних базових умовах першого Суспільного Договору Української Влади з Українським Народом:

✓ мінімальна заробітна плата – 10 тисяч гривень, мінімальна пенсія – 5 тисяч гривень уже в нинішньому – 2018 році з подальшою їх випереджаючою індексацією з урахуванням інфляції та переглядом у бік збільшення в 2021 році;
✓ верхня межа інфляції – 10% в поточному році, 7% – у 2019 році, 6% – ву 2020 році;
✓ безробіття не має перевищувати 10% в поточному році, 8% – в 2019 році, 6% – в 2020 році, при цьому безробіття серед молоді не може перевищувати середнє значення більше, ніж у 1,5 рази;
✓ курс гривні до долара не має перевищувати 25 у поточному році, 27 – в 2019 році, 30 – в 2020 році;
✓ зовнішній борг має бути скорочено з нинішніх 83% до 40% від ВВП протягом 2018 -2020 років; ✓ середню тривалість життя українців має бути підвищено до 73 років протягом 2018 – 2020 років і до 75 років до 2025 року.

Народна опозиція, створена сьогодні в столиці під час Маршу порожніх каструль, в противагу олігархічній маріонеточній псевдоопозиції в Парламенті, стане на захист простих людей проти свавілля влади.

Зокрема вирішено живою стіною загородити українські профспілки та 6,5 мільйонів трудящих-профспілчан, яких сьогодні намагаються знищити та відібрати у них майно.
На Закарпатті та в Полтаві злочинці у владі накинули оком на місцеві будинки профспілок та іншу нерухомість.

Ті, хто простягає руки до народного майна отримають від цього ж народу достойного відкоша.

Часи самоуправства і тотального геноциду минули – відсьогодні прості люди разом із усіма українськими лівими: Соціал-демократичною партією (СДП), Соціалістичною партією України, Робітничою партією, Партією пенсіонерів України, Партією зелених України та профспілками готові боротися зі ставлениками мафії та олігархату за права трудящих і за їхніх захисників-профспілки.

Терпець урвався і терпіти наругу ми більше не будемо.

Ми ставимо перед Українською Владою цілком конкретні, абсолютно реалістичні та здійсненні – при відповідальному та компетентному підході – завдання. І вимагаємо, щоб на базі саме цих соціальних і патріотичних орієнтирів було підписано нову коаліційну угоду, підтверджено наявність парламентської більшості у Верховній Раді нинішнього скликання та припинено ганебну практику багатомісячного перебування на міністерських посадах «виконуючих обов’язки».

В іншому випадку, Народна Опозиція залишає за собою право на продовження масових мирних акцій громадянської непокори, спрямованих на розпуск Верховної Ради.

За матеріалами сайта СПУ